У Дніпрі взяли під опіку тварин з прифронтових територій (Фото)

У Дніпрі допомогли 1 100 собакам та 340 котам, які втратили рідний дім. КП «Зооконтроль» від початку повномасштабної війни опікується евакуйованими з прифронтових територій тваринами. З перших днів тут перетримують собак та котів, вивезених із зони бойових дій, лікують їх і шукають новий дім. Повідомляє Департамент благоустрою та інфраструктури м. Дніпро.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також «Зооконтроль» приймає на тимчасову перетримку тварин військових, які зараз боронять нашу країну. При цьому підприємство продовжує виконувати свою основну функцію – стерилізувати безпритульних тварин і лікувати їх.

«З початку повномасштабного вторгнення рф ми прийняли 1 100 собак та 340 котів, евакуйованих з прифронтових територій. Якщо брати не лише тварин-переселенців, то за цей рік ми допомогли 2 542 собакам та 354 котам. Цей процес триває постійно. Щодня до нас привозять нових тварин. У нас завжди є потреба у кормі, адже собаки за день з’їдають 100 кг, коти близько 6 кг. Тож, якщо є бажання допомогти, містяни можуть приносити корм за адресою: вул. Березинська, 60. Також можна приносити миски та ганчір’я. У цьому також завжди є потреба», — розповіла Ірина Пономаренко, начальниця відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль».

Комунальне підприємство закуповує корм за власний рахунок, але завжди радо приймає допомогу як містян, так і благодійних організацій. Наприклад, днями фонд «NGO Herojam Slava» передав «Зооконтролю» велику партію корму для собак та котів. Тут називають цю допомогу дуже вчасною і справжнім різдвяним подарунком.

«Ми передали першу партію корму. Це 1 тонна (700 кілограмів для собак, 300 — для котів). Це лише перший етап допомоги. Ми замовили набагато більше, але не все змогли вислати через ситуацію на кордоні з Польщею. Гадаю, що це лише початок плідної співпраці. Можливо далі будуть більш довгострокові проєкти, як-то ремонт приміщень, генератори тощо», — поділилась співзасновниця благодійного фонду «NGO Herojam Slava» Яніка Мерило.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!