Українські родини продовжують оформлювати іпотечні кредити

За програмою “єОселя” понад 3 400 українських родин взяли кредити на придбання житла загалом на майже 6 млрд грн від початку 2024 року, 30% з них – на купівлю житла першого продажу. Загалом від початку дії програми кредити взяли 9 757 родин на понад 15 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 264 кредити на 467 млн грн, серед яких: кредити під 3% отримали 124 військовослужбовці та силовики, 23 педагоги, 17 медиків та 1 науковець; кредити під 7% отримали 81 українець без власного житла, 9 ВПО та 9 ветеранів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку – 183 кредити, водночас 81 українець взяв кредит на купівлю житла першого продажу – готового у забудовника, або в будинку, який зводиться.

Найбільше іпотечних кредитів взяли жителі: Київської області – 71; міста Києва – 59; Рівненської області – 15; Львівської області – 14.

Скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!