Нові правила бронювання для водіїв в Україні під час мобілізації

В умовах воєнного стану і загальної мобілізації в Україні, значна увага приділяється підтримці критично важливих сфер економіки, включаючи транспортні послуги. Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, Сергій Деркач, розповів про нові правила бронювання працівників, які працюють у сфері перевезень.

За останній рік 18 транспортних компаній звернулись до міністерства за отриманням статусу критично важливих, із яких 11 вже отримали такий статус, а чотири інші в процесі усунення недоліків у документації. Отримавши статус, компанії можуть надати перелік військовозобов’язаних співробітників для бронювання, що дозволяє убезпечити до 50% своїх працівників від призову.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Для цього підприємства мають відповідати декільком критеріям, серед яких відсутність заборгованості по сплаті ЄСВ, високий рівень заробітної плати порівняно з середнім по регіону, наявність ліцензії та дозвільних документів на перевезення. Особлива увага приділяється компаніям, які займаються перевезеннями для ЗСУ або доставкою гуманітарних вантажів.

Цей механізм бронювання є частиною зусиль держави забезпечити стабільність у критичних секторах економіки під час воєнного стану, що важливо для підтримки як передової, так і цивільного населення.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!