В Україні знову підвищилися ціни на садову суницю

Суниця садова в українських господарствах подорожчала на 39% порівняно з минулим робочим тижнем; місцеві садівники продають ягоди по 60-90 грн/кг (1,48-2,23 дол./кг) залежно від якості та обсягу партії.

Про це повідомляє EastFruit.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Якщо протягом останніх двох тижнів ціни на цю ягоду знижувалися, то на поточному тижні українським виробникам вдалося суттєво підвищити відпускні ціни на свою продукцію,” – йдеться у повідомленні.

За даними щоденного моніторингу, місцеві садівники продають суницю по 60-90 грн/кг (1,48-2,23 дол./кг) залежно від якості та обсягу партії.

Виробники називають кілька причин зростання цін на суницю садову. По-перше, пропозиція ягоди на ринку стрімко скорочується, оскільки багато господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів. По-друге, попит на суницю залишається високим як на свіжому ринку, так і з боку переробних компаній, що також сприяє зростанню цін.

За даними аналітиків, після підвищення відпускні ціни на суницю садову в Україні вже на 30% вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!