У Дніпрі виставку присвятили берегині музейництва

19 червня виповнилося 70 років від дня народження Валентини Михайлівни Бекетової. Для всього колективу Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького вона – досі серед нас. Заслужений працівник культури України, кандидат історичних наук, заступник директора з наукової роботи ДНІМ, дослідниця, подвижник музейної справи, нарешті, чудова, доброзичлива людина.

На жаль, Валентина Михайлівна трагічно загинула в автомобільній аварії 19 жовтня 2017 року. Ця звістка тоді приголомшила колектив музею та культурну спільноту України. Минають роки, але й досі відчувається біль цієї втрати.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На сайті історичного музею пишуть: люди живуть, доки живе пам’ять про них, доки живуть їх дослідження. До ювілею В.М. Бекетової відкрилася спеціальна книжкова виставка в науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького.

Валентина Михайлівна Бекетова понад двадцять років очолювала наукову роботу в Дніпропетровському державному (з 2010 р. національному) історичному музеї імені Д.І. Яворницького. Їі можна сміливо назвати  берегинею музейної справи. Адже в умовах дев’яностих – «нульових» років, зберігати та вивчати культурні надбання – то був особистісний та професійний подвиг. Валентина Михайлівна долучилася до переосмислення багатьох функцій музейної роботи у цей непростий період.

На виставці представлений збірник наукових праць В.М. Бекетової, виданий в пам’ять про цю непересічну особистість. Він має назву «Чарівний світ… Валентина Бекетова» (2018).

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!