У Дніпрі лікарі врятували життя юній пацієнтці

У Дніпрі маленька пацієнтка Регіонального медичного центру родинного здоров’я перемогла страшну хворобу. Їй була проведена успішна трансплантація кісткового мозку.

Як повідомили на ФБ-сторінці медичного закладу, Юлії всього 11-ть років. Ще рік тому дівчинка вела здорове, активне життя.   «Вона ніколи не хворіла, завжди енергійна, активна дитина. І коли їй вперше стало погано, ми подумали що це – просте отруєння», – розповідає мама дівчинки Тетяна.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Але під час огляду у лікарів причиною різкого погіршення здоров’я виявилось – онкологічне захворювання. Тривалий час маленька Юля знаходилась на лікуванні, поки в один момент у неї не стався рецидив. Після чого командою Центру було прийнято рішення провести високодозовану хіміотерапію з наступним оперативним втручанням та подальшою трансплантацією кісткового мозку. Лікуванням дівчинки займались одразу декілька команд спеціалістів: онкологи, гематологи, дитячі хірурги та лікарі – рентгенологи.

«Люди не повинні боятись звертатись до спеціалістів. Ми хочемо змінити відношення людей до онкології. Це лікується і досить успішно. Юля – вже четверта дитина, яку ми змогли врятувати завдяки трансплантації внутрішніх органів», – розповідає медичний директор з педіатрії та онкогематології Наталія Артьомова.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!