Попит на електромобілі в Україні продовжує зростати – Укравтопром

У червні в Україні зареєстровано 4,2 тисячі електромобілів, що на 2,4% більше порівняно з травнем та на 35% більше, ніж у червні минулого року. Про це повідомила Асоціація автовиробників України (Укравтопром) у своєму каналі в Telegram.

«У червні український автопарк поповнили майже 4,2 тисячі автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Порівняно з червнем минулого року попит на електромобілі зріс на 35%», – зазначено в повідомленні.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Частка нових машин серед реєстрацій залишилась на рівні 19%, як і торік. Основну частину зареєстрованих електромобілів складали легкові автомобілі – 4 079 одиниць (нових – 784 одиниці, вживаних – 3 295 одиниць). Серед 119 комерційних електромобілів новими були лише 8.

Лідером серед нових електромобілів у червні стала Honda M-NV із 140 реєстраціями, серед вживаних – Tesla Model 3 із 419 реєстраціями.

За перше півріччя 2024 року в Україні зареєстровано понад 24,4 тисячі автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, з яких 20% – нові.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!