Чому магній необхідний: симптоми та наслідки його дефіциту

Магній – життєво необхідний нашому організму макроелемент, без якого його системи не зможуть нормально функціонувати. Він бере участь у всіх видах обмінних процесів – жировому, білковому та вуглеводному. Крім того, він підтримує водно-лужний баланс і стимулює вироблення основних ферментів.

Для серцево-судинної системи магній незамінний. Адже він стимулює скорочення м’язових тканин, зокрема серцевого м’яза. Крім того, він розширює кровоносні судини, підвищує їхню міцність і еластичність. Тим, хто страждає на підвищений тиск, магній потрібний як повітря.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Від цього макроелемента в організмі залежить правильне засвоєння деяких інших важливих речовин. Наприклад, саме завдяки йому здійснюється транспортування та переробка вітамінів групи B. Вони, у свою чергу, відповідають за метаболізм, стабільний енергообмін, зростання клітин, продуктивну роботу мозку, гарне травлення та надійний імунний захист. Без магнію кальцій не засвоїться правильно, що викликає перебої у роботі нервової системи.

Нестача магнію призводить до хронічної втоми, стану розбитості та безсоння. Спонтанно змінюється емоційне тло. Це виявляється у різких перепадах настрою, безпричинній агресії або, навпаки, повній апатії, а також підвищеній плаксивості та депресивному стані. У занедбаних випадках це супроводжується болями в серці або животі, судомами в м’язах, дрібним тремтінням в руках, ламкими нігтями та випаданням волосся.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!