Продукти для здорових суглобів: що варто включити до свого меню

Якщо ваші суглоби останнім часом підводять або ви просто хочете зберегти їх міцними, варто звернути увагу на свій раціон. Ось шість продуктів, які можуть допомогти підтримувати здоров’я суглобів:

  1. Желатин. Цей продукт на 87% складається з білка і є джерелом цінних амінокислот, фосфору та кальцію. Желатин багатий колагеном, який сприяє відновленню тканин, покращує еластичність хрящів і шкіри, а також рухливість суглобів.
  2. Молочна продукція та горіхи. Молочні продукти, такі як сири та сир, а також горіхи, насіння та злаки є основними джерелами кальцію — будівельного матеріалу для м’язів, хрящів і кісток.
  3. Вершкове масло, печінка тріски, яєчні жовтки. Ці продукти багаті на вітамін D, який необхідний для ефективного засвоєння кальцію.
  4. Жирна риба та олії. Оселедець, нерка, кета, скумбрія, сардини, а також лляна та оливкова олії — це джерела омега-3 жирних кислот, які підтримують еластичність тканин та хрящів, а також сприяють засвоєнню інших важливих нутрієнтів.
  5. Шипшина, болгарський перець, чорна смородина. Вітамін С відіграє важливу роль у виробленні колагену. Ці продукти, а також ківі, цитрусові та квашена капуста, багаті на цей важливий вітамін.
  6. Морська капуста, бразильський горіх, коричневий рис. Селен — один із найважливіших мікроелементів для здоров’я суглобів. Він бере участь у формуванні кісткової та хрящової тканини, живить і зволожує суглоби, покращує їх рухову функцію та знімає запалення.

Включення цих продуктів у ваш раціон допоможе зберегти суглоби міцними та здоровими.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!