Вживання фруктів покращує стан психіки: результати дослідження

Збільшення вживання фруктів може позитивно впливати на психічне здоров’я, зокрема зменшувати депресивні симптоми. Це показало нещодавнє дослідження, проведене серед 428 британців. Учасників просили розповісти про свої харчові уподобання, психічний стан та інтелектуальні здібності.

Дослідження виявило, що ті, хто частіше вживав фрукти, мали менше депресивних симптомів. На противагу цьому, люди, які надавали перевагу пікантним закускам, таким як солоні горішки або чипси, частіше стикалися з тривожними розладами.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Науковці поки не можуть точно пояснити, чому харчування впливає на психіку, але припускають, що це може бути пов’язано із здатністю поживних речовин впливати на когнітивні процеси. Харчування, насичене корисними речовинами, може сприяти зміцненню інтелекту, тоді як дієта з низьким вмістом таких речовин може мати негативний вплив.

Учасників дослідження також оцінювали за рівнем депресії, тривоги, стресу та психологічного благополуччя, а також проводили тести на когнітивну діяльність та інтелект.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!