У Дніпрі в лікарні проводять терапію за участю тварин (Фото)

У Дніпрі у відділенні медичної реабілітації та фізіотерапії Регіонального медичного центру родинного здоров’я маленькі пацієнти могли спілкуватися з собаками, для покращення емоційного стану.

Як розповіли на фейсбук сторінці медичного закладу, під час цих занять діти охоче брали участь в іграх та спілкуванні з чотирилапим другом. І як зауважили самі лікарі, після взаємодії між пацієнтами та собакою у перших значно покращувалось самопочуття, а сам процес реабілітації проходив легше.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Каністерапія – метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують. Він може бути допоміжним, при наявності собак відповідного психотипу», – розповідає Ірина Архипова, завідувачка відділення медичної реабілітації та фізіотерапії Регіонального медичного центру родинного здоров’я.

Метод показав свою високу ефективність при аутизмі, затримці психічного та фізичного розвитку, емоційних розладах, неврозах, стані тривожності та інших розладах. Крім того, участь у каністерапії можуть брати як діти, так і дорослі.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!