На Дніпропетровщині затримали квартирних махінаторів (Фото)

Поліцейські Дніпропетровщини затримали групу осіб за махінації з квартирами одиноких містян. Учасники злочинного угрупування позбавляли волі одиноких людей та за змовою з приватним нотаріусом привласнювали їх нерухомість.

Як повідомили в ГУ НП України у Дніпропетровській області, 23 жовтня поліцейські затримали трьох учасників групи та звільнили 50-річного чоловіка, якого фігуранти незаконно утримували, знущалися з нього, вимагаючи підписати дарчу на його квартиру.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Оперативники кримінальної поліції викрили схему, за якою діяли зловмисники. Вони підшуковували власників квартир з-поміж одиноких людей та вивозили їх за місто. Тривалий час потерпілих утримували як в’язнів, били, «накачували» алкоголем та наркотиками, поки не отримували згоду на передачу права власності на житло. Далі на місце виїжджав приватний нотаріус, який оформлював дарчу на підставну особу, після чого квартиру перепродували реальним покупцям за договором купівлі-продажу. За такою схемою вони діяли останні півтора року. Кількість потерпілих наразі встановлюється слідчими.

За місцями мешкання фігурантів слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області провели обшуки та вилучили мобільні телефони, карти пам’яті, документи на право власності понад десятка приміщень та квартир, ключі від них, спадкові справи та інші речові докази, які долучені до матеріалів кримінального провадження.

Нині фігуранти затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм вручені повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави. Також вирішується питання про вручення повідомлення про підозру іншим фігурантам кримінального провадження.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!