Чому сало треба їсти сирим: поради дієтолога Людмили Гончарової
Відома українська лікарка-імунологиня, генетикиня та дієтологиня Людмила Гончарова розкрила, як правильно їсти сало, щоб зберегти його корисні властивості. Експертка наголошує, що цей продукт слід вживати лише у сирому вигляді, а не більше 50 грамів за раз.
«Сало втрачає свої корисні властивості під час копчення чи варіння, оскільки жири змінюють свою біохімічну структуру», – пояснила дієтолог.
Людмила Гончарова рекомендує їсти сало окремо від інших продуктів, витримуючи інтервал у чотири години до та після прийому їжі. Найкраще доповнювати його зеленню, свіжими огірками чи листям салату, заправленими нерафінованою олією. Для смаку дієтолог радить використовувати гімалайську сіль, багату на мінерали.
«П’ятдесят грамів сала на один прийом – це максимум. Тонко нарізане сире сало можна їсти з овочами та зеленню. Це корисно для здоров’я і смачно», – додала експертка.
Таким чином, сире сало, вживане в помірній кількості та у поєднанні з овочами, може стати цінною частиною збалансованого раціону.
фото з відкритих джерел