Курячий суп з локшиною і не тільки: що погіршує мікрофлору

Надмірне споживання певних продуктів може серйозно зашкодити роботі шлунково-кишкового тракту, попереджають експерти. Деякі звичні страви, на перший погляд корисні, насправді порушують баланс мікрофлори кишківника та сприяють розвитку ожиріння.

Одним із таких продуктів несподівано виявився курячий суп з локшиною. Як пояснюють фахівці, він містить занадто багато натрію, що негативно впливає на організм. “Підвищене споживання солі пов’язане зі збільшенням ризику ожиріння більш ніж на 25%”, – зазначають лікарі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також у “чорному списку” виявилися:

  • Солодкі сніданкові пластівці — через надмірну кількість цукру.

  • Ароматизовані йогурти — вони насичені штучними барвниками та добавками, які важко засвоюються.

  • М’ясні напівфабрикати — порушують мікрофлору, знищуючи корисні бактерії.

  • Смажені продукти та чіпси — через високий вміст жиру й акриламіду, який утворюється під час смаження.

Дієтолог Фіорелла Дікарло радить замінити ароматизовані йогурти грецьким йогуртом або нежирним кефіром, багатим на пробіотики, які підтримують здорове травлення.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *