Магній, калій і чай: що їсти, щоб рідше боліла голова
Регулярне вживання певних продуктів може знизити ймовірність виникнення головного болю. Лікарі та науковці радять приділити увагу харчуванню, адже деякі компоненти здатні впливати на роботу судин та мозку.
Насамперед важливо отримувати достатню кількість магнію. Цей мікроелемент допомагає розслаблювати кровоносні судини, покращує кровообіг і насичує клітини мозку киснем. Найбільше магнію міститься у гречці, бурому рисі, бананах, куразі, кеш’ю, мигдалі, авокадо та насінні соняшника.
Ще одна поширена причина головного болю — зневоднення. Якщо пити менше півтора літрів рідини на добу, можуть з’явитися неприємні симптоми. Для відновлення водного балансу варто не лише пити достатньо рідини, а й вживати продукти, багаті на калій: банани, курагу та родзинки.
Людям, які чутливі до змін погоди, варто додати у раціон продукти з вітаміном Е. Це насіння льону та кунжуту, квасоля, оливкова олія та лосось.
Крім того, швидко полегшити стан може міцний солодкий чорний чай. Цукор у поєднанні із заваркою сприяє вивільненню катехінів — речовин із вираженою знеболювальною та антимікробною дією.
фото з відкритих джерел


