Що варто виключити з раціону, щоб зберегти здорове серце
Фахівці наголошують: харчування має безпосередній вплив на стан серцево-судинної системи. Деякі продукти варто вживати з великою обережністю або ж зовсім виключити з раціону, адже вони здатні суттєво погіршувати роботу серця і судин.
Фастфуд
Фастфуд — це жирна та високорафінована їжа, яка сприяє набору зайвої ваги. Надмірна вага підвищує ризик розвитку гіпертонії та інших серцево-судинних хвороб. Особливу небезпеку становлять трансжири, що містяться у фастфуді: вони можуть провокувати розвиток атеросклерозу, звуження судин і підвищення рівня холестерину.
Напівфабрикати
Напівфабрикати небезпечні через високий вміст цукру, солі та глутамату натрію. Їх регулярне вживання збільшує навантаження на серце, сприяє підвищенню тиску та розвитку хронічних захворювань.
фото з відкритих джерел


