Які овочі варто відварювати для безпеки здоров’я
Фахівці нагадують: термічної обробки потребують не тільки м’ясні продукти, а й певні овочі. Це дозволяє зменшити вміст шкідливих речовин і зробити їжу безпечнішою.
Насамперед йдеться про мариновані та в’ялені продукти, а також спаржу і селеру. Перед вживанням їх варто відварити, щоб знизити концентрацію солі та нітритів.
Також лікарі радять обдавати окропом квасолю та інші продукти, що містять велику кількість щавлевої кислоти, аби уникнути проблем із травленням.
Ще одна порада стосується овочів, які складно очистити від бруду чи дрібних часточок. Наприклад, броколі. Коротке відварювання допоможе прибрати залишки пестицидів або навіть комах, які можуть потрапити на стіл разом із продуктом.
фото з відкритих джерел


