Тріска: чим корисна та як правильно її готувати
Тріска — це риба, яка має високу харчову цінність і чимало корисних властивостей для організму. У 100 грамах продукту міститься близько 16 г білка, майже немає жирів і водночас є вітаміни та мікроелементи, необхідні для здоров’я.
Фахівці зазначають, що тріска допомагає:
-
покращити стан шкіри, роблячи її більш пружною та сяючою;
-
пригнічувати відчуття голоду завдяки високому вмісту білка;
-
підтримувати здоров’я серцево-судинної системи й мозку завдяки омега-3;
-
зміцнювати кістки завдяки фосфору, калію, кальцію та магнію.
Разом з тим, аби риба принесла максимальну користь, її потрібно правильно готувати. Найкраще — на пару, тушкувати або запікати у фользі чи тісті. Вживати страву рекомендують із легкими гарнірами, зокрема рисом чи овочами.
Експерти застерігають: не варто запивати рибу солодкими напоями, молоком чи фруктовими соками, адже це може ускладнити травлення. Оптимальна частота вживання тріски — не більше двох разів на місяць.
фото з відкритих джерел


