Українці приготували торт-гігант (Фото)

У Києві приготували вегетаріанський торт-гігант вагою майже дві тонни. Це досягнення кондитерів внесли до Національного реєстру рекордів. Тільки крем і коржі готували чотири дні поспіль. Повідомляє 5 канал.

Десятки рук рівнесенько викладають три шари коржів. Їх загальна вага – 600 кілограмів. Коржі змащують кремом і яблучно-вишневим джемом. Рецепт кондитери вигадували, залежно від наявних інгредієнтів.

“Нам пожертвували 50 кілограмів меду і 100 кілограмів цільнозернового борошна. Обговорювали не один день оптимальний склад, щоб всі були задоволені”, – каже кондитер Олена Афонська.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

торт

Торт завширшки вийшов 3 метри. Намастити його всередині жінки не змогли, тому на допомогу покликали волонтера Олександра Ширкова. Хоча за професією він тесляр, з поставленою задачею впорався вправно. Головним його помічником став будівельний шпатель.

Довжина торту – 8 метрів. До його створення залучили навіть звичайних відвідувачів фестивалю “Йога-Експо”. Для них, власне, і готували солодкий сюрприз.

Головна особливість вегетаріанського торту – він не містить яєць, а один метр десерту – ще й без молока та меду. Цей шматок приготували для веганів. “Невелика частина у нас повністю на рослинній основі. Тут шоколадні бісквіти, просочені смородиновим конфітюром, та зверху – вершки”, – розповідає кондитер Катерина Волобоєва.

Торт готували за ширмою. Найдопитливіші час від часу заглядали всередину. За чотири години торт презентували представникам Національного реєстру рекордів.

“Цей торт йде у номінації “Найважчий вегетаріанський торт”. Попередній рекорд був 1700 кілограм. Відповідно, сьогодні ми маємо лише фруктів 220 кілограм”, – каже керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Після декорування торту яблуками та виноградом, його вага склала 1 тонну 962 кілограми. Скуштувати вегетаріанський торт зібралося до півтисячі осіб.

Вартість солодкого велетня організатори оцінюють у 50 тисяч гривень. Утім, роздавали його безкоштовно.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!