Андрій Говоров став переможцем всіх етапів «Маре Нострум»

Завершилися три етапи престижної серії «Маре Нострум», які проходять щорічно у трьох середземноморських містах. Дніпровець Андрій Говоров здобув шість перемог – на дистанціях 50 м батерфляєм і 100 м вільним стилем. Також він оновив рекорд змагань. Про це повідомили в управлінні молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

У іспанській Барселоні завершився третій, заключний, етап серії «Маре Нострум». У плаванні на 50 м батерфляєм наш земляк Андрій Говоров переміг з рекордом змагань – 23,16 секунди. 24-річний дніпровець випередив Енріке Де Соузу Мартиньша із Бразилії на 0,40 секунди, росіянина Олександра Попкова – на 0,70.

Швидше за всіх Говоров проплив 50 м вільним стилем – і знову встановив рекорд змагань – 21,61 секунди. Другим став британець Бенжамін Проуд (21,85), третім – бразилець Італо Дуарте (22,40).

На другому етапі, який завершився у французькому Кані, спортсмену із Дніпра також вдалося здобути нагороди вищої проби. На 50-метрівці вільним стилем Андрій Говоров показав час 21,73 секунди, випередивши угорця і японця. Свою коронну 50-метрівку батерфляєм «Українська ракета», як називають нашого спортсмена, проплив за 23,18 секунди і фінішував першим.

На першому турнірі, який відбувся в Монако, Андрій Говоров також переміг на обох дистанціях.

Серія «Маре Нострум» проходить щорічно у трьох середземноморських містах. Загальний призовий фонд становить 21 тис. євро.

Змагання проходять за системою вибування. 16 кращих за підсумками попередніх запливів проходять в 1/8. Там визначаються вісім чвертьфіналістів, які розігрують чотири путівки до 1/2. Після чого у фінальному запливі стає відомий переможець.

У середині травня Андрій Говоров переміг на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходив у Лондоні. Він виграв золото на 50-метровці батерфляєм і став чотирикратним чемпіоном континентальної першості.

Наразі чемпіон і майстер спорту міжнародного класу готується до головних ігор – Олімпіади-2016, які пройдуть у серпні в Ріо-де-Жанейро. Хто ще із дніпровських спортсменів поїде до сонячної Бразилії, читайте тут.

Залишити відповідь