Автомобілі-двійники та зброя: у Дніпрі затримано небезпечних злочинців (Фото)

У Дніпрі в результаті поліцейської спецоперації затримано лідера організованого злочинного угруповання. Під час затримання 40-річного жителя Дніпра і його 37-річного спільника вилучено велику кількість зброї та боєприпасів, підроблені документи на різних осіб, автомобілі-двійники з підробленими номерними знаками, у тому числі поліцейськими. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

13 грудня поліцейські вийшли на слід лідера злочинної групи, причетного до ряду майнових злочинів. Під час затримання він протаранив службові автомобілі та втік. Після цього чоловік став переховувався від поліції та був оголошений у розшук. У ході розслідування поліцейські встановили дружні та родинні зв’язки підозрюваного, його спільників. Також виявили речові докази, завдяки яким оперативникам карного розшуку вдалося затримати двох особливо небезпечних злочинців.

Співробітники управління карного розшуку встановили, що затриманий організував принаймні п’ять озброєних розбійних нападів на квартири та будинки мешканців Дніпропетровської області та причетний до інших тяжких злочинів.

Погрожуючи зброєю, зловмисники зв’язували власників, били їх та вимагали цінності. Потім забирали з помешкань гроші, золоті вироби та інші цінні речі, у тому числі й дорогі автомобілі. Зловмисники пересувалися по всій території України, а 25 квітня була отримана оперативна інформація, що вони перебувають біля станції «Нижньодніпровський вузел». За участі спецпризначенців КОРД лідера групи – 40-річного жителя Дніпра, і його 37-річного спільника було затримано. У них вилучили велику кількість зброї та боєприпасів, підроблені документи на різних осіб, автомобілі-двійники з підробленими номерними знаками, в тому числі й поліцейські номери.

Затриманим загрожує відповідальність за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, що передбачає від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі поліція встановлює інших осіб, які входили до складу групи.