Бельгійське пиво стало культурним надбанням ЮНЕСКО

Бельгійське пиво включили до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Всього в країні налічується більше двох тисяч сортів пива: крім традиційних інгредієнтів – води, солоду, хмелю і дріжджів, – місцеві пивовари додають у напій спеції, трави, фрукти і мед. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на The Guardian.

Також пиво використовують у кулінарії та для виробництва декількох видів сиру.

Бельгійські пивоварні традиції сягають корінням глибоко в історію. Ще в середні століття абатства стали центрами знань у сільському господарстві, тваринництві та деяких ремеслах, в тому числі і пивоваріння. Завдяки ченцям пивоваріння перетворилося у ремесло.

Залишити відповідь