Чи потрібно знімати з яблук шкірку

Серед громадськості часто виникають суперечки: а чи потрібно знімати з яблук шкірку. Одні кажуть, що в ній містяться пестициди. Інші переконані, що шкірка – найкорисніше в яблуці. Лікарі розповіли, в яких випадках шкірку варто залишити, а в яких – ні. Повідомляє «Жіночий світ».

На думку лікарів-дієтологів, в шкірці яблука міститься велика кількість вітамінів А і С, кальцій, залізо і фосфор. Крім того, вона багата корисними антиоксидантами. Екстракт зі шкірки яблука може уповільнити розповсюдження злоякісних клітин.

Вчені з’ясували, що в ній містяться компоненти, корисні для роботи серця. Наприклад, флавоноїди. Вони нормалізують підвищений кров’яний тиск.

Крім цього, шкірка яблук протидіє застою в шлунково-кишковому тракті і служить їжею для корисних бактерій.

Однак сьогодні яблука часто обробляють спеціальним воском, щоб фрукти довше зберігалися. Перед їжею необхідно ретельно промити яблука і протерти рушником. Але навіть так віск до кінця не змивається, що може привести до алергічних реакцій. В такому випадку краще очищати яблука від шкірки.

Фото: pixabay