Шість, а не чотири: чи зросте у Дніпрі тариф на проїзд

У Дніпрі, у тролейбусному депо № 1, провели громадські слухання щодо підвищення тарифу на проїзд у міському електротранспорті (трамваях, тролейбусах, метро) до 6 грн. Зазначимо, наразі він становить 4 грн і є найнижчим в Україні. Повідомляють у прес-службі міської ради.

За словами заступника директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимира Сусленкова, проєкт рішення про підвищення має статус регуляторного акта, а відтак – підлягає обговоренню з громадськістю у форматі відкритих слухань. Серед основних обґрунтувань зростання тарифу – можливість подальшого розвитку електротранспорту у місті, збереження кадрів.

«За останні чотири роки у місті відбувся значний поштовх у розвитку галузі електротранспорту і цього не можна не помітити. Оновлюється рухомий склад, відкриваються нові маршрути і подовжуються існуючі. На 2020 рік місто фінансуватиме нашому підприємству усі захищені статті видатків. Але для того, щоб продовжувати оновлювати інфраструктурні об’єкти по нашому підприємству, необхідні кошти. Так, наприклад, у планах – капітальний ремонт трамвайних колій на маршрутах № 19, № 12, по вул. Святослава Хороброго. Для початку цих робіт необхідні проєкти. Серед іншого – і заміна опор контактної мережі й самої мережі, модернізація підстанцій. Обігових коштів, які підприємство заробляє, не ці цілі не вистачає. Тому підвищення тарифу до 6 грн дасть додатково 50-60 млн грн на рік, щоб втілювати згадані роботи», – пояснив Володимир Сусленков.

Він також додав, що підвищення на 2 грн дасть також можливість залучати кадри: водіїв, кондукторів, яких на сьогодні не вистачає. «Нині навчання на водіїв трамваїв і тролейбусів проходять 45 осіб. Навесні наступного року плануємо набрати вже наступну групу. Вже маємо 20 охочих. Тобто до кінця 2020-го плануємо, що у нас з’явиться додатково 80 водіїв. Це призведе до збільшення фонду заробітної плати», – зазначив Володимир Сусленков.

Урешті, рішення щодо підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті має затвердити виконавчий комітет Дніпровської міської ради.