Чим корисна молода картопля

Молода картопля є чудовим джерелом потужних антиоксидантних речовин, що сприяють захисту організму від раннього старіння, раку.

«Молодою вважається картопля, яка збирається, як правило, через два тижні після закінчення її цвітіння і до повного дозрівання. Її відмінна риса – тонка, напівпрозора шкірка, що легко відходить навіть під час натискання на неї пальцями», – розповіли експерти, публікує Жіночий Світ.

Пояснюючи, чим корисна молода картопля, фахівці зазначили, що в ній, як у багатьох свіжих овочах, містяться високі дози біофлавоноїдів, які є «найсильнішими антиоксидантами». Дані речовини сприяють продовженню молодості та здоров’я –
«запобігають розвитку пухлин, захищають судини та зміцнюють стінки клітин».

Які ще корисні речовини містяться у молодій картоплі:

— Вітамін A;
— Вітаміни групи B;
— Вітамін C;
— Вітамін Е;
— Вітамін K;
— Ніацин;
— Холін;
— Фолієва кислота;
— Білок;
— Калій;
— Кальцій;
— Магній;
— Фосфор.

При цьому, зазначають біологи, білок картоплі один із найбільш повноцінних у рослинному світі – він містить 14 із 20 незамінних амінокислот.

У свою чергу, 100-грамова порція молодої картоплі дає організму половину добової норми вітаміну С – це важливо для підтримки здорових функцій нервової та ендокринної систем, кровоносних судин, а також для вироблення колагену, що забезпечує шкірі та зв’язкам захист від раннього старіння.

Калій, якого багато в молодій картоплі, допомагає організму виводити зайву рідину, захищає від набряків, підвищеного тиску.

фото: з відкритих джерел