Чому потрібно їсти більше сухофруктів?

Вживання сухофруктів може дати багато корисного організму: в них більше, ніж у свіжих фруктах міститься вітамінів та інших цінних елементів. Але сухофрукти важливо їсти правильно. Про це пише zdorovia.com.ua.

Дієтолог пояснила: через відсутність води концентрація корисних для здоров’я мікро- і макроелементів в сухофруктах вища, ніж в звичайних фруктах. Зокрема, сухофрукти насичені калієм, який корисний для підтримки активної роботи серцево-судинної системи, а також магнієм.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У той же час сухофрукти відрізняються високим вмістом фруктози і сахарози, що небезпечно для стану судин, підшлункової і печінки. Велика кількість харчових волокон в сухофруктах робить їх провокаторами здуття і метеоризму.
Дієтолог назвала найбільш корисні на її погляд сухофрукти – це чорнослив і темні родзинки. За рахунок багатого вмісту антиоксидантів, антоціанів, а також поліфенольних сполук їх вживання гальмує старіння і оздоровлює серцево-судинну систему, органи зору.

“Але треба пам’ятати, що родзинки містять цукру більше, ніж всі інші сухофрукти, а сушений чорнослив дає послаблюючий ефект”, – підкреслила лікар.

Яніна Соломатіна порадила не купувати “красиві” сухофрукти, які виглядають заманливо, як в рекламі. Краще з’їсти бліді і “засушені”, а не “соковиті” сухофрукти (головне: них не повинно бути цвілі).

“Насичений яскравий колір і блиск сухофруктів говорять про те, що, швидше за все, їх обробили для збільшення терміну збереження і надання товарного вигляду сірчистим газом, парафіном або маслом”, – поділилася дієтолог.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!