Чому шкідливо вживати консервовані овочі?

Консервовані овочі, особливо популярні в зимовий сезон, містять надлишок солі, але при цьому втрачають вітаміни. Про це пише в своєму Telegram-каналі лікар-дієтолог Вікторія Кляуз. Лікар зазначила, що відноситься до консервованих овочів “неоднозначно”, і запропонувала альтернативу. Пише zdorovia.com.ua.

“Овочі, просолені, проварені вже не містять вітаміни або потрібну кількість клітковини. А ось солі в них досить багато. Тому, якщо у вашому раціоні 80% овочів – це консервація, то ви не на здоровому харчуванні”, – попередила вона.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

За словами дієтолога, заморожені овочі – непогана альтернатива консервованим, хоча в момент приготування кількість клітковини і вітамінів у них знижується.

“І сезонні овочі – салати з сирого буряка, дайкона, гарбуза, моркви, капусти, заправлені олією (оливкова, лляна, гарбузова) за своєю цінністю набагато краща від консервованих”, – додала Кляуз.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!