Чому так важливо їсти часник взимку

Часник по праву вважається одним з найбільш чудодійних природних ліків. На основі часнику роблять багато медичних препаратів, а також фахівці рекомендують вживати цей продукт сирим, особливо взимку, повідомляє Радіо Максимум.

Природний антисептик. Багатьма дослідженнями доведено, що часник має численні антибактеріальні властивості. Секретний компонент часнику – алліцин, який є природним антибіотиком і найкращою зброєю проти бактерій, грибків і черв’яків.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Проти вірусів. Часник – найкращий природний засіб від вірусів, що особливо важливо в холодну пору року. Зокрема, часник врятує від застуди, грипу, герпесу. Регулярне вживання цього продукту сприяє зміцненню імунітету.

Для травлення. Часник важливо їсти взимку ще й тому, що він допомагає шлунку переварити важку їжу, а також виводить з організму холестерин.

Для судин. Плюс до всього часник в раціоні корисний і для кровоносної системі, оскільки сприяє тому, що кров стає рідшою. Завдяки цьому знижується ймовірність утворення тромбів, які закупорюють судини.

Проти раку. Медики називають часник ще й ефективним профілактичним засобом проти раку. Справа в тому, що активні речовини цього продукту пригнічують вільні радикали, які, як показують численні дослідження, і сприяють виникненню пухлин.

Кому не можна їсти часник? Незважаючи на всю користь, часник, все ж, не варто їсти людям, які страждають деякими захворюваннями: виразка шлунка, гастрит, ожиріння.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!