Чому варто щоранку їсти натщесерце часник

Часник, як і інші цибулеві, широко застосовується в кулінарії, щоб відтінити смак їжі і надати їй гостроти. Їхній виразний смак та аромат зумовлений наявністю сірчаних сполук включаючи алліцин та аджоен. Однак, часник використовується не лише для приготування їжі. Протягом століть його цінували за його лікувальні властивості, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Часник здатен вирішити цілий ряд проблем зі здоров’ям, включаючи застуду, кашель, високий кров’яний тиск, артрит, зубний біль, запор та різні інфекції. Найчастіше для цього часник їдять зранку пере тим, як снідати.

Просто візьміть два зубчики часнику, очистьте їх від шкірки, подрібніть, з’їжте і запийте склянкою води.

Однак, з’їдати більше двох зубчиків часнику на голодний шлунок не рекомендується. Це може викликати запор, нудоту і блювоту. Вагітні жінки, діти, люди, які мають проблеми зі згортанням крові, низький кров’яний тиск і жінки, які годують груддю, не повинні пробувати цей метод взагалі.

Часник низькокалорійний і багатий на вітамін С, вітамін В6 та марганець. Більшість його переваг для здоров’я пов’язані зі сполуками сірки, які виділяються при подрібненні або пережовуванні часнику.

Завдяки їм часник здатен зміцнити ваш імунітет, сприяє здоров’ю кишечника, прискорюючи схуднення та допомагаючи уникнути проблем із травленням, виводить з організму токсини, покращує стан шкіри, очищуючи її та збільшуючи її еластичність, а також допомагає боротись із симптомами гіпертонії.