Чорнобиль не має минулого часу

Чорнобиль… Нині це слово знає весь світ. Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа сторіччя. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. Смертоносне полум’я зловісної пожежі висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших. Герої Чорнобиля відомі всьому світу. Їхніми іменами названі вулиці, про них написані книжки.

Ми – звичайні школярі, діти, жителі села Чернявщина завдячуємо їм своїм життям. Саме ці герої затулили своїми тілами смертельний подих Чорнобиля.

Учні Чорнявщинської СЗШ не стояли осторонь заходів, проведених «Малою академією наук учнівської молоді» з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії «Чужої біди не буває» у м. Дніпропетровськ. Красногрудь Поліна, Семенюк Катерина, Турчан Варвара взяли участь у церемонії покладання квітів, екскурсії до пожежної частини «Подвиг, рівний фронтовому», перегляді документального фільму про відділ пожежників з міста Дніпропетровськ, які взяли участь у ліквідації катастрофи, читанні поезій до річниці цієї страшної події.

За днями дні – минають роки. За днями дні – ось уже і 30-тий минув. Та цієї страшної трагедії людство не забуде ніколи. Бо Чорнобиль – це попередження, набат. І цього лиха не забудуть люди.

IMG_3414 IMG_3402

Підготувала вчитель української мови З.М .Бєльська

Залишити відповідь