Цього року Дніпро підтвердив своє звання спортивної столиці

23 грудня заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко та начальник управління спорту Олександр Осипов на прес-конференції підбили підсумки розвитку спортивної галузі в місті.

Так, у 2016 році на цю сферу з міського бюджету було витрачено майже 70 мільйонів гривень. З них понад 5 мільйонів пішло на закупівлю форми та інвентаря для спортивних шкіл, 4 мільйони – на оренду залів та оплату обладнання для проведення спортивних заходів, 1 млн 200 тис. – на відрядження для дніпровських спортсменів.

Також у повному обсязі фінансувалася діяльність різних спортивних федерацій міста. З цих коштів було реконструйовано та побудовано 75 дитячо-спортивних майданчиків (разом з депутатськими коштами), 20 спортивно-атлетичних майданчиків та 10 футбольних полів, а також відремонтовано 11 спортивних шкіл Дніпра.

«У нашому місті все більше й більше набуває популярності здоровий спортивний спосіб життя. Ми цим пишаємося, бо докладали до цього чималих зусиль, які виявилися не марними. Ми весь час кажемо, що Дніпро – це спортивна столиця. Цей статус цьогоріч підтвердився», – зазначив Олександр Шикуленко.

За 2016 рік учні спортивних шкіл міста завоювали 1332 медалі на різноманітних змаганнях. 27 з них отримали переможці та призери змагань світового рівня, 50 нагород здобули на чемпіонатах Європи, решту медалей привезли учасники всеукраїнських змагань.

У самому Дніпрі також проходило багато знакових спортивних подій. Зокрема цього року місто приймало міжнародні чемпіонати з водного поло, стрибків на водних лижах, триатлону, воднолижного спорту, карате, більярду, бадмінтону серед юніорів, а також Танцювальний кубок Станіслава Шкляра. Загалом у місті було проведено 432 різноманітних заходи – міжнародні, місцеві та всеукраїнські кубки, турніри, чемпіонати, змагання тощо.

Крім того, ще одним важливим досягненням стало заснування стипендій для спортсменів, які будуть виплачуватися з 2017 року. «Вперше у Дніпрі будуть виплачуватися міські стипендії для 50 спортсменів нашого міста. Їх отримають 40 осіб, які займають олімпійськими видами спорту, та 10, які займаються неолімпійськими видами спорту. Елітна група спортсменів отримуватиме стипендію в розмірі приблизно 3,5 тисяч гривень щомісячно, перспективна група – 2,5 тисяч гривень», – зазначив Олександр Осипов.

Також цьогоріч вперше в історії міста відбулося урочисте нагородження спортсменів-паралімпійців, які представляли Дніпро на ХV Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Призерам і учасникам змагань виплатили грошові винагороди, загальний розмір яких становить 1 мільйон 280 тисяч гривень.

Залишити відповідь