Дієтолог розповіла, чим небезпечний солодкий сир

Користь, яку принесе вживання сиру, залежить від продуктів, з якими його будуть поєднувати. Також важливий розмір порцій і час прийому, розповіла доктор медичних наук, лікар-дієтолог Маріят Мухіна. Пише “Жіночий світ”

Спеціаліст зазначила, що в сирі міститься багато білків, жирів, мінералів, вітамінів, макро- та мікроелементів. Людям старше 50 років вона рекомендує щодня споживати 100-150 грамів сиру вранці. Дієтолог пояснила, що дорослим цей продукт краще їсти в ранковий час, так як він затримує рідину. А годуючим матерям і дітям сир краще з’їдати ввечері, так як він збагачує організм білком, який сприяє росту.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Маріят Мухіна розповіла, що сир із зеленню має велику харчову цінність, так як до звичайного складу молочного продукту додаються хлорофіл, фолієва кислота і вітаміни, що містяться в зелені. Також корисний сир з ягодами і сметаною. А при поєднанні сиру з перцем або сіллю організм чекає затримка рідини.
Дієтолог застерегла від вживання солодкого сиру. Вона пояснила, що при додаванні цукру підвищується калорійність продукту, а в організмі порушується вуглеводний обмін. Експерт додала, що часто за допомогою солодких добавок виробники маскують погану якість сиру, а часом і замінники молочного жиру.

Для того, щоб перевірити, чи є в сирі крохмаль, можна крапнути в нього йод. Якщо крапля посиніє, значить, перед вами неякісний молочний продукт. Наявність крохмалю в сирі сигналізує про те, що це фальсифікат. Спеціаліст рекомендує при покупці сиру звертати увагу на запах: якщо він різкий і кислий, то слід утриматися від придбання такого продукту.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!