Дізнайтеся, чим корисна шовковиця для нашого здоров’я

Шовковиця прийшла в наші сади з країн Близького Сходу. Чорні, червоні і білі ягідки дуже смачні і широко застосовуються в кулінарії. Крім цього, завдяки корисним властивостям шовковиці, вона успішно використовується як лікарський засіб в народній медицині, повідомляє “Радіо Максимум”.

Корисні властивості і склад шовковиці:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

– До складу шовковиці входять вітаміни С, А, В1, В2, В6, К, РР, бета-каротин, калій, кальцій, залізо, магній і інші вітаміни і мікроелементи.
– Шовковиця вважається хорошим засобом для підвищення імунітету і загальної опірності організму багатьом хворобам.
– Сік шовковиці володіє чудовою протизапальною дією, тому використовується для профілактики і лікування простудних захворювань.
– Лікувальні властивості шовковиці дозволяють знижувати рівень холестерину в організмі і допомагають підтримувати нормальну роботу серця і судин.
– В складі шовковиці є потужний антиоксидант, який сприяє зниженню ризику пошкодження кровоносних судин, перешкоджає утворенню тромбів, а також є профілактикою гіпертонії, інфаркту і інсульту.
– Ягоди шовковиці незамінні при проблемах з нирками і шлунково-кишковим трактом. Вони мають м’яку сечогінну і послаблюючу дію.
– Також шовковиця застосовується як антидепресант і є народним ліками від стресів, депресій та інших захворювань центральної нервової системи.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!