Дніпро може втратити унікальний будинок (Фото)

У Дніпрі активно ведуться розмови стосовно будівлі Англійського клубу у Дніпрі на вулиці Воскресенській, 3. У минулому він носив саме таку назву. А от зараз його називають Будинком офіцері. Будівля межує з театром Шевченка і дуже занепала.

Безхатченки і пам’ятка архітектури

Працівники театру простять допомоги, адже у Будинку офіцерів наразі селяться безхатченки і перетворюють його ледь не на звалище. «Стіни, покрівля, каналізація – все пов’язане з театром. Зараз там оселилися бездомні, які руйнують будівлю зсередини. Вони палять там багаття, вирізають каналізаційні труби, тим самим приносячи театру великі збитки, на відшкодування яких у нас немає грошей. Нам виділили кошти на ремонт покрівлі, на підйомник для людей з обмеженими можливостями, на ремонт фойє. Зараз ми дуже сподіваємося, що знайдуться кошти і на реставрацію театру», – розповіла заступник директора з організації глядача Тетяна Сторожук під час прес-конференції в ІА «Мост Днепр».

Просять зберегти

Наразі небайдужі містяни створили петиції для захисту Будинку офіцерів. «З метою запобігання знищенню пам’ятки архітектури національного значення №1073  виступаємо з ініціативою повернення цього об’єкту культурної спадщини України до майна територіальної громади. Для збереження цієї та інших пам’яток міста у відповідності до Закону України «Про охорону культурної спадщини» ініціюємо створення діючого місцевого органу охорони пам’яток з долученням фахівців та небайдужих громадян територіальної громади Дніпра», – пише автор петиції  Нонна Тимощенко.

Станом на 23 квітня петицію підписали 156 осіб з 900 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 27 днів.

Підготувала Дарина Сухоніс