Дніпро почали очищувати від реклами

У Дніпрі триває активна боротьба із незаконною рекламою про  пасажирські перевезення до тимчасово окупованих територій та відпочинок у Криму. Бригади комунального підприємства «Земград», які прибирають таку рекламу, працюють по всьому місту, у тому числі реагуючи на відповідні скарги місцевих мешканців. За словами інспектора відділу контролю реклами та благоустрою КП «Земград» Ігоря Карася, у літній період такої реклами більшає.

«Ми, інспектори підприємства, постійно відпрацьовуємо різні мікрорайони міста, фіксуємо такі рекламні об’яви  та передаємо цю інформацію бригадам, які їх прибирають. Часто такі об’яви знову з’являються,  прибираємо, після чого у недобросовісних розклеювачів вже не виникає бажання знову їх розповсюджувати», – розповів під час очистки  від реклами на просп. Б. Хмельницького інспектор комунального підприємства.

Паралельно комунальники «Земграду» демонтують рекламні конструкції, які заважають проведенню робіт з реконструкції фасадів житлових будинків.

За рішенням виконкому міської ради, власники рекламних конструкцій повинні самостійно їх прибрати, щоб не заважати реконструкції фасадів будинків. КП «Земград» вручає відповідні приписи щодо самовільного демонтажу вивісок у певний термін. Якщо конструкції не демонтують, комунальники роблять це примусово.

Одним із таких об’єктів став будинок на просп. Д. Яворницького. Майже усі підприємці, що працюють на першому поверсі будинку, самостійно демонтували свої рекламні вивіски, окрім одного із банків. Сьогодні земградівці примусово зняли  рекламну конструкцію банку.