Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет-2022

Дніпропетровщина ухвалила обласний бюджет на 2022 рік. Його ресурс – 11,2 млрд грн. Третину з них спрямують на розбудову регіону.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина однією з перших областей в країні ухвалила бюджет. Його прийняли вчасно. А отже зможемо безперервно продовжувати розбудову регіону. Попри виклики пандемії, 2022-й буде роком розвитку. Акцент – на оновленні інфраструктури», – наголосив Валентин Резінченко.

За словами очільника області, бюджет розвитку-2022 більший, ніж цьогоріч.

На розбудову інфраструктури спрямують власні надходження регіону та держсубвенцію. Загалом – 3,7 млрд грн. З них 1,3 млрд планують витратити на ремонт доріг.

Продовжать оновлювати і соціальну інфраструктуру. Школи, садочки, стадіони, лікарні.

«Над проєктом бюджету працювали з липня. Врахували, зокрема, збільшення мінімальної зарплатні. А ще підвищення стипендій для студентів вишів у півтора рази, академічних стипендій – у 2,6 разів. В цілому кошторис збалансований за доходами та видатками. І реальний для виконання», – наголосила директорка департаменту фінансів Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Шебеко.

Тетяна Шебеко додала, що область ще очікує на розподіл деяких субвенцій. Зокрема, вперше передбачені трансферти на придбання обладнання для їдалень та покращення пожежної безпеки у школах.

«За» обласний бюджет 2022 року проголосували 92 депутати із 102 присутніх на сесії обласної ради.