На Дніпропетровщині викрили етнічне наркоугруповання (фото)

Поліцейські Дніпропетровщини викрили етнічне наркоугруповання, які щодня робили близько 150 закладок з вмістом метадону та димедролу. До злочинної групи входило одинадцять жителів Кривого Рогу, віком від 22 до 56 років.

Товар пропонували через наркокрамниці, створені в Інтернет-месенджерах, а збували виключно шляхом “закладок”, як оптовими, так і дрібними партіями. Такий «бізнес приносив фігурантам понад мільйон гривень прибутку щомісяця.

наркоугруповання_Кривий Ріг

Організувала «наркобізнес» 37-річна місцева мешканка. Для втілення своїх задумів вона залучила до незаконної діяльності ще десятьох місцевих мешканців, чітко розподіливши між ними обов’язки. 53-річний чоловік та його 48-річна співмешканка відповідали за фасування наркотиків. Їх 30-річний спільник виконував роль оператора, приймаючи замовлення від «клієнтів» та координуючи роботу закладчиків: 47-річного чоловіка та двох жінок, 1965 та 1981 року народження. За вивід грошей у готівку відповідав 25-річний місцевий житель, який разом з 35-річним спільником також забезпечував охорону лідерки угруповання. За постачання оптових партій «товару» фігурантам відповідав 22-річний чоловік та його 24-річна співмешканка.

наркоугруповання_Кривий Ріг

Збували заборонені речовини як оптом, так і в роздріб через закладки, які розкладали виключно на території міста Кривий Ріг. За день вони робили понад 150 закладок. «Клієнти» замовляли товар у «оператора», кошти надсилали на електронні гаманці, після чого отримували повідомлення з місцем розташування «товару». Надалі кошти виводилися у готівку, яка розподілялася між усіма членами угрупування.

наркоугруповання_Кривий Ріг

1 грудня оперативники територіального управління боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими, кінологами та за силової підтримки спецпідрозділів «КОРД», «ТОР» та БПОП затримали всіх членів наркоугруповання. За процесуального керівництва Криворізької північної окружної прокуратури поліцейські провели за місцями мешкання фігурантів та у їх автомобілях 13 одночасних санкціонованих обшуків, під час яких вилучили пакети та шприці з метадоном, понад 200 вже готових закладок з вмістом метадону та димедролу, канабіс, гроші у національній та іноземній валюті, зброю, банківські картки, понад 50 мобільних терміналів, а також «чорнові» записи, які підтверджують їхню незаконну діяльність.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених речовин складає близько 250 тис. грн.

наркоугруповання_Кривий Ріг

Організаторці та ще чотирьом активним членам угруповання повідомлено про підозру за організацію незаконного збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 321 Кримінального кодексу України). Їм суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

На всі банківські рахунки та нерухомість фігурантів накладено арешт. Також вилучено автомобіль організатора марки «Мерседес».

Після проведення відповідних досліджень буде прийнято рішення про оголошення повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу решті фігурантів.

За вчинене їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.