Дніпропетровськ зустрічає «Студентську весну-2016»

Наймасштабніший фестиваль студентської творчості стартував у Дніпропетровську. Конкурсанти з 11 вишів змагатимуться за Гран-прі фестивалю. Переможців визначать вже у середині травня. Цьогоріч очікують дійсно масштабного свята: понад 3 тис учасників, більше сотні колективів та10 тис. глядачів.

Відбіркові етапи «Студентської весни» традиційно проходитимуть у два етапи. Конкурсанти вражатимуть журі своїми талантами у 12 мистецьких напрямках.: театральне, музичне, хореографічне, циркове, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво, а також оригінальний та розмовний жанр, фото, кіно та відео мистецтво. Конкурсні відбори триватимуть близько місяця. За цей час у кожному виші оберуть своїх переможців.

Цьогорічне нововведення – конкурс на звання кращого студентського TV. Першості такого формату немає ні в Дніпропетровську, ні в Україні загалом. Така ідея виникла недарма, адже непрофесійна журналістика серед молоді стає все більш популярною.

У лавах журі – знані культурні діячі міста на Дніпрі та представники муніципалітету.

Одна з конкурсанток – Анастасія, представниця Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Дівчина навчається філологічному факультеті. Зізнається – про кар’єру телезірки не замислювалася. На цьогрічний «Студвесні» вона з колективом вражатиме суддів і глядачів традиційними українськими танцями.

«Ми живемо в Україні. Звідси і тематика для нашого номеру. Українські костюми, традиції нашого народу – усе це заворожує. Хочеться максимально розкрити цю тему», – каже дівчина.

Залишити відповідь