Двоє екстремалів з Дніпра підкорили рекордну висоту (Фото)

Рекорд із ходіння по мотузці на висоті (хайлайну) встановили двоє екстремалів із Дніпра – Станіслав Панюта та Костянтин Карноза. Вони підкорили висоту 94 метри. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Стропу завдовжки 63 метри натягли поміж дахами житлового комплексу «Башни»(«Вежі»). Це – чи не найвища точка у Дніпрі. Від землі відчайдухів відділяли 28 поверхів. Нинішній рекорд перевершив торішній на 6 метрів.

Підкорити цю висоту спортсмени мріяли останні кілька років. Попри вражаючий краєвид, для хлопців головне – сконцентруватися на стропі. Щоб краще тримати рівновагу, по мотузці йшли босоніж. Кажуть: хвилювання неймовірне, однак саме таких емоцій і шукали.

«Ми прокачуємо свої навички концентрації. Плюс – фізична активність, адже працюють різні групи м’язів. Якщо є якийсь страх висоти, то його можна виправити. Та до цього треба грамотно підійти», – розповів рекордсмен з хайлайну Станіслав Панюта.

Водночас в асоціації екстремальних видів спорту кажуть: нині саме в Дніпрі хайлайн розвивається так стрімко, як ніде в Україні.

Фото прес-служби міської ради