Екзотичні водоспади є і на Дніпропетровщині

Стрімкий потік води б’ється об каміння та падає вниз з висоти чотирьохповерхівки. Щоб здивувати друзів мальовничими фотографіями на фоні справжнього водоспаду не обов’язково їхати за кордон та навіть в іншу область. 2 справжні водоспади є на Дніпропетровщині. Як туди дістатися та на що звернути увагу, розповіли у департаменті економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

Два водоспади – Червоне каміння та Біле каміння можна відвідати на Дніпропетровщині. Вони різні за своєю природою та виглядом. Та кожен з них не залишить байдужим.

Водоспад Біле каміння знаходиться на порогах річки Інгулець у Кривому Розі. Вода падає з висоти чотирьохповерхового будинку – близько 12 метрів. Каміння сходів водоспаду майже завжди вкриті білою піною води. Унікальне диво природи утворилося на початку 30-х років минулого століття, після того як збудували Карачунівське водосховище. Основа водоспаду – гранітна порода, що виходить назовні. Поруч з водоспадом є залізничний міст через Інгулець. Це найвищий міст Криворізького басейну. Його висота – 53 метри, довжина – понад 160 м.

Як дістатися: Спочатку потрібно доїхати до Кривого Рогу. У місті будь-яким видом громадського транспорту дістатися до Карачунівського водосховища. Знаходите греблю озера, і ви на місці. Орієнтир – величезний залізничний міст.

Водоспад Червоне каміння знаходиться на річці Кам’янка поблизу села Токівське Апостолівського району. Він не такий крутий як Біле каміння, однак має свій особливий шарм. Це каскад невисоких водоспадів, які простягаються на 14 метрів в довжину. Продовжують каскад гранітні «ванни». Тут можна покупатися та насолодитися бурлінням річної води.

Як дістатися: Потрібно рушати до Кривого Рогу, звідти на електричці «Кривий Ріг-Нікополь» доїхати до станції «Ток». Від зупинки йдете 3 км пішки, і ви на місці.

Залишити відповідь