Гліб Пригунов: “Рівні права жінок і чоловіків – це шлях до формування відповідального суспільства!”

9 грудня в будівлі Дніпропетровської обласної ради відбувся форум “Рівні права – великі можливості”. З ініціативою проведення даного форуму до голови облради звернулися жіночі громадські організації. Основними питаннями, які обговорювались, були проблеми гендерної нерівності та шляхи їх подолання.

“Питання гендерної нерівності дуже часто замовчується, залишається за кадром. Проте, я вважаю, що ця проблема повинна частіше підніматись та вирішуватися за для здорового функціонування нашого суспільства”, – зазначив Гліб Пригунов.

На сьогодні питання нерівності прав в більшості випадків розглядається у розрізі особистих відносин, сімейного насильства, культурного та суспільного життя. Що ж до кар’єрної сфери та громадянської активності в Україні та, зокрема, в Дніпропетровській області жінки на рівні із чоловіками реалізують свої законні права у суспільній діяльності, у політиці, у спорті.

У 2015 році до Закону України «Про місцеві вибори» було внесено норму, яка висуває вимогу представництва осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах не менше 30% загальної кількості кандидатів у виборчому списку. Успішне впровадження цієї норми, у тому числі у Дніпропетровській області, дає жінкам можливість активно приймати участь у політичному житті своєї країни, свого регіону, гарантію законності прав жінок та підтримку з боку держави. Подібні кроки з боку уряду стимулюють жінок проявляти сміливість, реалізовувати свої мрії та бажання, робити кар’єру та добиватися успіхів у багатьох сферах життя суспільства. За словами Діни Міфтахутдінової, заслуженого майстра спорту України, сьогодні все більше жінок приймають участь у спорті високих досягнень, більше того – стають призерами міжнародних змагань.

“Отже, я впевнений , що мета даного форуму – консолідація зусиль органів влади, громадськості та представників бізнесу з метою побудови системи стратегічного розвитку сімейної та гендерної політики, буде реалізована. А такі проблеми, як сім’я і відносини, попередження насильства в сім’ї, соціальне підприємництво – знайдуть нові шляхи для вирішення”, – Гліб Пригунов.

Під час форуму був підписаний меморандум про співпрацю між обласною радою та громадськими організаціями, які займаються гендерною і сімейною політикою.

Залишити відповідь