Годинник у Тернополі став лідером за туристичним скануванням

Мандрівників Україною, які користуються одним із туристичних мобільних додатків, найбільше цьогоріч, як і торік, цікавив тристоронній годинник у Тернополі.

Про це повідомляє Укринформ з посиланням на пресслужбу Тернопільської міськради.

“Другий рік поспіль інформаційна табличка з QR-кодом, яка встановлена на Тернопільському тристоронньому годиннику, стала лідером в Україні за кількістю сканувань через IT-додаток”, – йдеться в повідомленні.

Загалом тристоронній годинник у Тернополі відсканували 4000 разів, 10% зчитувань з яких здійснили іноземні туристи.


Популярними серед тернополян та гостей міста за кількістю сканувань також стали таблички, встановлені на Архикатедральному соборі, Тернопільському замку, Церкві Воздвиження Чесного Хреста та ЦУМі.

Варто зазначити, що загалом у Тернополі налічується 12 спеціальних інформаційних табличок на найпопулярніших туристичних об’єктах, де вказано опис зазначеної пам’ятки українською й англійською мовами, а також шрифтом Брайля. Усі таблички обладнані NFC-чипом, крім того, на них нанесено QR-код, під час зчитування якого на смартфоні з’являється історія та цікаві факти про цей туристичний об’єкт сімома мовами світу. Крім Тернополя, такі інформаційні таблички функціонують ще у 14 містах України.

фото: Укринформ