ГПУ визнала Охендовського потерпілим у справі про незаконне притягнення його до кримінальної відповідальності детективами НАБУ

Генеральна прокуратура України визнала Голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського потерпілим у провадженні щодо незаконного притягнення його як завідомо невинуватої особи до кримінальної відповідальності. Про це Голова ЦВК повідомив у спілкуванні з журналістами “Багнета“.

“16 березня слідчий Генеральної прокуратури України вручив мені пам’ятку про процесуальні права та обов’язки потерпілого у кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного притягнення мене до кримінальної відповідальності службовими та посадовими особами антикорупційного бюро. Після вручення пам’ятки відбувся перший допит мене як потерпілого. Під час допиту я надав слідчому вичерпні відповіді щодо обставин вчинення детективами та іншими посадовими та службовими особами НАБУ відносно мене вказаного злочину, а також низки інших злочинів. Було названо осіб, щодо яких слідчим шляхом необхідно перевірити їхню можливу причетність до участі в організованій групі, члени якої, діючи за попередньою змовою, зі спільним умислом та з перевищенням наданих їм повноважень, могли скоїти відповідні злочини”, – заявив Михайло Охендовський.

При цьому Михайло Охендовський відмовився назвати прізвища осіб, яких він вважає причетними до вчинення злочинів відносно нього.

“Я не планую вчиняти злочин, який, можливо, у зв’язку з упевненістю у власній безкарності регулярно вчиняється посадовими та службовими особами НАБУ – розголошувати дані досудового слідства. Ті детективи, які хотіли стати знаменитими та зробити кар’єру шляхом фабрикування справи проти мене та пред’явлення мені необґрунтованої підозри, обов’язково стануть знаменитими, хоча і без подальшого кар’єрного росту. Але відбудеться це виключно у законний спосіб – у відкритих судових засіданнях. Зі свого боку я гарантую свою активну допомогу слідству Генеральної прокуратури у цьому питанні”, – додав Голова ЦВК.