Гречка — суперпродукт на вашому столі: у чому її головна користь

Гречка — традиційна страва української кухні, яку недаремно називають однією з найкорисніших круп. Вона містить 18 амінокислот, а також залізо, кальцій і магній — мікроелементи, необхідні для здоров’я серця, кісток і нервової системи.

За словами дієтологів, до 80% корисних речовин гречки добре засвоюються організмом, що робить її особливо цінною для людей будь-якого віку.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Гречана крупа — лідер серед дієтичних продуктів, адже містить високий рівень білка, не підвищує рівень глюкози в крові, допомагає виводити з організму солі важких металів і зміцнює імунітет.

Експерти радять включати гречку до раціону кілька разів на тиждень. Найбільшу користь вона приносить, якщо її варити на воді без жиру та солі — така страва ідеально підходить для обіду чи вечері, забезпечуючи відчуття ситості без шкоди для здоров’я.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *