Гречка — суперпродукт на вашому столі: у чому її головна користь
Гречка — традиційна страва української кухні, яку недаремно називають однією з найкорисніших круп. Вона містить 18 амінокислот, а також залізо, кальцій і магній — мікроелементи, необхідні для здоров’я серця, кісток і нервової системи.
За словами дієтологів, до 80% корисних речовин гречки добре засвоюються організмом, що робить її особливо цінною для людей будь-якого віку.
Гречана крупа — лідер серед дієтичних продуктів, адже містить високий рівень білка, не підвищує рівень глюкози в крові, допомагає виводити з організму солі важких металів і зміцнює імунітет.
Експерти радять включати гречку до раціону кілька разів на тиждень. Найбільшу користь вона приносить, якщо її варити на воді без жиру та солі — така страва ідеально підходить для обіду чи вечері, забезпечуючи відчуття ситості без шкоди для здоров’я.
фото з відкритих джерел


