Грип залишає Дніпропетровщину

У минулих роках у Дніпрі та області спостерігалися зимові сплески інфекційних захворювань. Закриття класів на карантин, великі черги до лікарів – це наслідки грипу та ГРВІ. На що очікувати жителям дніпровського регіону цьогоріч?

«Протягом першого та другого тижня нового року по Дніпропетровській області показник захворюваності на грип та ГРВІ нижче епідемічного порогу по Україні. Проте спостерігається висока захворюваність у Вільногірську. З 7 по 13 січня за медичною допомогою звернулися чотирнадцять тисяч двісті осіб, що на 14% менше, ніж минулого тижня. Взагалі інтенсивність захворюваності на грип та ГРВІ по Україні та області зменшується»,- зазначила начальник відділу санепіднадзора в Дніпропетровській області Неля Полюхович.

За словами спеціаліста, вакцинація – це основний захист проти грипу та ГРВІ. Вакцинацію від захворювань можна робити навіть під час сезону епідемії, тому що імунітет від вакцинації виробляється протягом чотирнадцяти днів. Але кращий варіант – це робити вакцинації до першого жовтня. Цю дату вважають початком епідсезону.

Незважаючи на те, що рівень захворюваності іде на зменшення, не варто переохолоджуватися та перебувати у місцях великого скупчення людей, які можуть бути джерелом інфекції.

Маргарита Сопільняк

Фото pixabay