Харчування для гостроти зору: 5 основних продуктів

Всі ми хочемо добре бачити протягом усього життя. Чи може в цьому допомогти харчування?

  1. Морква. Цей овоч містить вітамін A і бета-каротин, які покращують зорові функції, захищають очі від курячої сліпоти та сприяють зростанню нових клітин. Помаранчевий коренеплід також живить очні тканини кальцієм, магнієм, фосфором, йодом та іншими незамінними мікроелементами. Лікарі рекомендують вживати сиру моркву, а також салати та свіжі соки з неї.
  2. Шпинат. У ньому містяться антиоксиданти лютеїн та зеаксантин, які нормалізують внутрішньоочний тиск та перешкоджають розвитку катаракти. Шпинат також багатий на аскорбінову кислоту, що зміцнює кровоносні судини та покращує кровообіг. Вітамін B2 бореться із запаленнями та знижує чутливість очей до світла, допомагаючи зняти втому та напругу після довгого трудового дня.
  3. Морська риба. Жирні омега-3 кислоти є незамінними для гарного зору. Вони уповільнюють вікові зміни очей, запобігають розвитку синдрому сухого ока та зміцнюють клітинні мембрани. Завдяки великій кількості білка, що міститься в рибі, підвищується тонус м’язів очей і еластичність кровоносних судин.
  4. Абрикос. Ці плоди корисні тим, хто страждає на сутінковий зір, тобто погано бачить у темний час доби. Абрикоси містять різні антиоксиданти, які борються з вільними радикалами, перешкоджаючи дегенерації сітківки ока. Недавні дослідження показали, що регулярне вживання абрикосів знижує ризик розвитку катаракти на 40%.
  5. Чорниця. Головний корисний елемент цих ягід – лютеїн. При регулярному вживанні він покращує гостроту зору, живить та захищає тканини сітківки, перешкоджаючи погіршенню зору у людей похилого віку. Чорниця також містить антоціани, які зміцнюють стінки кровоносних судин та перешкоджають їх закупорці. Завдяки цьому кисень та інші поживні речовини надходять до очей у повному обсязі.

фото з відкритих джерел

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!