Імбир може зашкодити здоров’ю: дієтологиня назвала ризики надмірного вживання
Імбир традиційно вважається корисним продуктом, особливо в сезон застуд. Проте медики попереджають: надмірне вживання цього кореня може спричинити низку проблем зі здоров’ям.
Докторка медичних наук, доцентка кафедри харчування Університету Сент-Луїса та прес-секретарка Академії харчування та дієтології Вітні Лінсенмейєр застерігає, що свіжий імбир у великій кількості може викликати подразнення ротової порожнини та горла. Це відбувається через активні сполуки, які відповідають за пекучий і пряний смак продукту.
Найчастіше дискомфорт виникає в людей, які вперше куштують імбир, проте й ті, хто регулярно його вживає, не застраховані від небажаних ефектів у разі зловживання.
За словами експертки, слід також бути обережними з біологічно активними добавками на основі імбиру. Нехтування рекомендованим дозуванням може призвести до шлунково-кишкових розладів: здуття живота, спазмів та підвищеного газоутворення.
Фахівчиня наголошує, що навіть найбільш корисні продукти потребують поміркованості. Імбир — не виняток.
фото з відкритих джерел