Італійці створили “цілющі” макарони
Працівники Центру наукових досліджень імені Святої Анни у містечку Піза створили новий вид пасти, який допомагає відновитись сердечним функціям та змінює стійкість до захворювань. Повідомляє Радіо Максимум.
“Чарівним” інгредієнтом стало цільнозернове борошно з ячменю, яке додали до борошна з твердих сортів пшениця. Саме це поєднання забезпечує достатню кількість бета-глюкану.
Саме бета-глюкан здатен зменшувати пошкодження тканин, які викликають кисневі голодування – ішемія. Саме зниження кровопостачання призводить до інфарктів та відмирання тканин головного мозку. Тому “чарівні” макарони не лише зміцнюють імунітет та дозволяють забезпечити себе від інфаркту, а й є смачним варіантом для здорової трапези.