Кабмін хоче дозволити торгувати землею з 2017 року

Кабінет міністрів планує з 2017 року почати торгівлю державними землями сільськогосподарського призначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення, що знаходиться в приватній власності.

Про це йдеться в програмі дій уряду на 2016 рік, опублікованій сайті Кабінету міністрів. Повідомляє “Українська правда”.

Згідно з планом уряду, метою цього заходу є створення передумов для відкриття повноцінного ринку земель після закінчення строку дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Уряд планує розробити та подати Кабінетові міністрів законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення щодо запровадження на першому етапі (з 1 січня 2017 року) продажу земель сільгосппризначення державної власності, на другому (з 1 січня 2019 року) – відкриття для продажу земель громадянами.

Згідно з планом, це повинно “створити повноцінний ринок землі, що дасть можливість власникам розпоряджатися своїм майном, та сприятиме розвитку бізнесу та залученню інвестицій”.

Залишити відповідь