Плюс 53.7°C: місто в Ірані може побити рекорд найгарячішої точки на Землі

Температура повітря у Ахвазі, місті на півдні Ірану, 29 червня сягнула 53.7°C й може побити рекорд найвищої температури повітря у новітній історії Землі. Пише “Українська правда. Життя”.

Метеоролог французької агенції MeteoFrance Етьєн Капікян виклав у Twitter мапу із показниками температури, де видно, що у Ахвазі вона досягла 53.7°C (128.7 градусів за Фаренгейтом). За його словами, це новий абсолютний рекорд спеки в Ірані й це найвища температура, яку коли-небуть реєстрували у червні на всій території Азії.
Раніше найвища температура в Ірані сягала 53°C (127.4 градусів за Фаренгейтом), йдеться на The Independent. Метеорологічний сайт Weather Underground фіксував навіть вищі показники у Ахвазі – 54°C (129.2 за Фаренгейтом) між 16:51 та 17:00 29 червня.

Якщо показники ресурсу дійсно вийзнають правдивими, фахівці зафіксують рекорд найвищої температури у новітній історії Землі. Експерт Weather Underground Крістофер Бьорт проаналізував найгарячіші місцевості, де фіксували незвично високі температури протягом останніх років.